«Η μάσκα ήδη αποδίδει», απαντά στους πολέμιούς της ο Μαγιορκίνης

-

Μειωμένα ήταν και σήμερα τα κρούσματα σε σύγκριση με τα μέσα Αυγούστου, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στη χρήση της μάσκας, καθώς τα lockdown ήταν σε  συγκεκριμένες περιοχές

Όπως είπε στη σημερινή ενημέρωση για τον cοvid ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια σταθερή ύφεση στα κρουσματα σε όλες τις περιοχές της χώρας, οφείλεται κυρίως στη μάσκα.

Επισης αναφέρθηκε στο ειδικό ζήτημα του γονιδιώματος, με την ελπίδα οι ειδικοί να βρουν γρήγορα για ποιο λόγο κάποιοι άνθρωποι έχουν πολύ μεγαλύτερη ευπάθεια στον ιό σε σε σύγκριση με άλλους, όπως π.χ. κάποιοι νέοι και υγιείς οργανισμοί.  Επίσης το γονιδίωμα θα μας βοηθήσει σε εξατομικευμένες θεραπείες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.