Η Μέρκελ για την Τουρκία: Κόλλησε η βελόνα στις 2 Οκτωβρίου

-

«Λυπηρές και χωρίς καμία χρησιμότητα» χαρακτήρισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τις «πρόσφατες μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας», που όπως είπε, «προκαλούν και αυξάνουν και πάλι την ένταση, αντί να την μειώνουν». Παρέπεμψε στα Συμπεράσματα της προηγούμενης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τόνισε ότι η ανάπτυξη της σχέσης ΕΕ- Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών.

«Παραπέμψαμε για άλλη μία φορά στα Συμπεράσματα στα οποία είχαμε καταλήξει πριν από 14 μέρες. Αλλά συμφωνήσαμε ότι οι πρόσφατες μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες βεβαίως και προκαλούν, αυξάνουν και πάλι την ένταση αντί να την μειώνουν- και το βρίσκω αυτό πολύ λυπηρό, αλλά και χωρίς καμιά χρησιμότητα», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά την συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου, στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι «πρέπει να εργαστούμε επί των θετικών πτυχών της ατζέντας μας».

«Μας είναι σημαντικό να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μαζί με την Τουρκία τον δρόμο που έχουμε σχεδιάσει, γιατί η περαιτέρω ανάπτυξη της σχέσης ΕΕ- Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών -και της ΕΕ, και θέλω αυτό να το υπογραμμίσω, αλλά και της Τουρκίας», κατέληξε η γερμανίδα καγκελάριος.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.