Η Μόσχα καταδικάζει την ανανέωση από την ΕΕ των κυρώσεων στη Συρία

-

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την Πέμπτη την ανανέωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση των καταναγκαστικών "παράνομων" κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Συρία.

«Η Ρωσία είναι απογοητευμένη επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και οι ΗΠΑ, ανανέωσε σκόπιμα τα μονομερή καταναγκαστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη Συρία», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σε συνέντευξη Τύπου.

Πρόσθεσε ότι η Μόσχα έχει επισημάνει πολλές φορές ότι αυτά τα μέτρα δεν επηρεάζουν μόνο τη συριακή οικονομία, αλλά εμποδίζουν επίσης το συριακό λαό να πάρει τα απαραίτητα φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό και ανθρωπιστικά είδη.

Μια επίσημη πηγή στο Υπουργείο Εξωτερικώνδήλωσε στις 28 Μαΐου ότι η Συρία έχει επιβεβαιώσει ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ανανεώσει τα καταναγκαστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη χώρα αποκαλύπτει την ψευδή στάση και των δηλώσεων των αξιωματούχων της και αποκαλύπτει την υποκρισία που έχει γίνει βασικό χαρακτηριστικό της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.