Η Ουάσινγκτον αποκλείει οποιαδήποτε παρέκκλιση στις κυρώσεις προς το Ιράν

-

Η αμερικανική κυβέρνηση απέκλεισε σήμερα οποιαδήπoτε "παρέκκλιση" στις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν για να διευκολύνει τη χορήγηση πιστωτικής γραμμής 15 εκατομμυρίων δολαρίων στην Τεχεράνη, στο πλαίσιο της γαλλικής διαμεσολάβησης.

"Επιβάλαμε κυρώσεις σήμερα. Θα υπάρξουν περισσότερες κυρώσεις σύντομα. Δεν μπορούμε να είμαστε πιο σαφείς, ότι είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε μια εκστρατεία μέγιστης πίεσης και ότι δεν σκοπεύουμε να παράσχουμε εξαιρέσεις ή παρεκκλίσεις", δήλωσε ο Αμερικανός απεσταλμένος για το Ιράν Μπράιαν Χουκ στους δημοσιογράφους.

Όταν του ζητήθηκε να πει αν η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να εξετάσει τη δυνατότητα να υπάρξει πράσινο φως στις γαλλικές προοπτικές, ο Χουκ περιορίστηκε να πει ότι ακόμη δεν έχει δει "συγκεκριμένη" πρόταση.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.