Η πριγκίπισσα της Σαουδικής Αραβίας και ο υδραυλικός στο Παρίσι

-

Η αδελφή του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, κατηγορούμενη ότι έδωσε εντολή στον σωματοφύλακά της να χτυπήσει έναν τεχνίτη που έκανε εργασίες στο διαμέρισμά της στο Παρίσι το 2016, δικάζεται, μαζί με τον σωματοφύλακα στις 9 Ιουλίου στην γαλλική πρωτεύουσα, έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές.

Κατά της Χάσα μπιν Σαλμάν, αδελφή του «MBS» του ισχυρού άνδρα του Ριάντ, έχει εκδοθεί από τον Δεκέμβριο 2017 ένταλμα σύλληψης και κατηγορείται για «συνέργεια σε βιαιοπραγία». Θα δικασθεί ερήμην, με ή χωρίς εκπροσώπηση από τον συνήγορό της.

Τον Σεπτέμβριο 2016, υδραυλικός κλήθηκε για εργασίες στο διαμέρισμα της Χάσα μπιντ Σαλμάν στην λεωφόρο Φος, στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού. Σύμφωνα με τον ίδιο, έπαιρνε μία φωτογραφία του δωματίου όπου θα εκτελούσε τις εργασίες και κατηγορήθηκε ότι παίρνει φωτογραφίες για να τις πουλήσει στα μέσα ενημέρωσης. Οργισμένη η αδελφή του «MBS» έδωσε εντολή στον σωματοφύλακά της να τον δείρει.

Ο υδραυλικός ξυλοκοπήθηκε, κυρίως στο πρόσωπο, και ταπεινώθηκε. Ο σωματοφύλακας τον ανάγκασε να γονατίσει και με τα χέρια δεμένα να φιλήσει τα πόδια της πριγκίπισσας. Επειτα από πολλές ώρες, μπόρεσε τελικά να φύγει από το διαμέρισμα. «Πρέπει να τον σκοτώσουμε αυτόν τον σκύλο, δεν αξίζει να ζει», φώναζε η πριγκίπισσα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υδραυλικού που δημοσιεύονται στο περιοδικό Le Point.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας εμπλέκεται σε δικαστικές περιπέτειες στην Γαλλία. Τον Μάρτιο 2013, διατάχθηκε η συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων στην Γαλλία της πριγκίπισσας Μάχα αλ-Σουντάιρι, της συζύγου που είχε αποκηρύξει ο πρίγκιπας διάδοχος Νάγεφ μπιν Αμπεντελαζίζ αλ Σαούντ, που πέθανε το 2012, εξαιτίας χρεών.

Η πριγκίπισσα, που είχε μείνει στο Παρίσι από τον Δεκέμβριο 2011 μέχρι τον Ιούνιο 2012, προσπάθησε να φύγει κρυφά μαζί με την 60μελή συνοδεία της από το πολυτελές ξενοδοχείο Shangri-La αφήνοντας πίσω της χρέος ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.