Η "Τσιόδρας" της ΕΕ διαφωνεί με τις τρεις χώρες που μειώνουν το χρόνο καραντίνας

-

Η Αντρέα Αμόν, επικεφαλής της υπηρεσίας Υγείας της Ένωσης και διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), είπε σήμερα μιλώντας στην Ευρωβουλή ότι κακώς μειώνουν το χρόνο καραντίνας η Νορβηγία, η Ολλανδία και τώρα η Γερμανία.

«Το 3-4% των ασθενών εκδηλώνουν συμπτώματα και μετά την 14η μέρα, οπότε οι 14 μέρες ειναι το μίνιμουμ», είπε. "Προσπαθούμε να εξηγήσουμε στις χώρες με αποδείξεις το είδος των κινδύνων που θα αναλάβουν αν συντομεύσουν το διάστημα της καραντίνας",

Την περασμένη εβδομάδα, η Γερμανία αποφάσισε ότι από τον Οκτώβριο άτομα που επιστρέφουν από περιοχές υψηλού κινδύνου στο εξωτερικό θα πρέπει να μπαίνουν καραντίνα για πέντε ημέρες.

Η μερική χαλάρωση των προληπτικών μέτρων κατά της COVID-19 υιοθετείται κατά παράλογο τρόπο, αφού η Ευρώπη αντιμετωπίζει νέα αύξηση λοιμώξεων. Η τρέχουσα αύξηση των περιπτώσεων μόλυνσης οφείλεται εν μέρει στη διεξαγωγή περισσότερων τεστ, είπε, αλλά αυτός σίγουρα δεν είναι ο μόνος λόγος. Σημείωσε επίσης ότι οι νοσηλείες αυξάνονται πλέον, γεγονός που δείχνει ότι η ασθένεια περνάει πλέον και στους ηλικιωμένους μετά από ένα κύμα σε σχετικά μικρές ηλικίες.

Τα δεδομένα που αφορούν τις 27 χώρες της ΕΕ, τη Βρετανία, τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν, διαφέρουν σημαντικά μεταξύ των κρατών από 2 έως 176 μολύνσεις ανά 100.000 άτομα, συμπλήρωσε, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένες χώρες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.