Η συριακή σημαία κυματίζει στην Μανμπίτζ... Χαστούκι σε Άγκυρα

-

Οι δυνάμεις του Άσαντ ύψωσαν την συριακή σημαία στη Μανμπίτζ αποκτώντας τον έλεγχο της πόλης μετά από πρόσκληση των Κούρδων. Η κίνηση αυτή εξουδετερώνει εντελώς τα σχέδια της Άγκυρας για νέα εισβολή στο συριακό έδαφος.

Οι συριακές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη μετά από αίτημα των κουρδικών πολιτοφυλακών εν όψει της επικείμενης τουρκικής εισβολής. «Ο στρατός εισήλθε στην Μανμπίτζ και ύψωσε την συριακή σημαία», αναφέρεται σε σχετική, λιτή, ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση όμως υπάρχουν αιχμές και για την Τουρκία καθώς αναφέρεται πως θα συντριβούν οι τρομοκράτες και όσοι επιχειρήσουν εισβολή… καθώς στόχος του στρατού είναι να προστατεύσει όλους τους Σύρους πολίτες.

Η εξέλιξη αυτή που έρχεται μετά την απόφαση Τραμπ να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από την Συρία, εγκαταλείποντας ουσιαστικά τους Κούρδους συμμάχους των ΗΠΑ στα νύχια της Τουρκίας, αποτελεί πραγματικό χαστούκι για τον Ερντογάν και ανατρέπει όλα του τα σχέδια…

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.