Η Τουρκία δείχνει έκπληκτη από την παραίτηση Σάρατζ

-

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία «έχει αναστατωθεί από την είδηση ότι η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σάρατζ, προτίθεται να παραιτηθεί τον ερχόμενο μήνα και θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα συνομιλίες επ΄ αυτού με τον Λίβυο πρωθυπουργό».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σάρατζ ανακοίνωσε προχθές, Τετάρτη, την πρόθεσή του να παραιτηθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, κάτι που "ακουγόταν" εδώ και πάνω από μία εβδομάδα.

«Μια εξέλιξη όπως αυτή, το άκουσμα μιας τέτοιας είδησης, μας αναστάτωσε», δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη. Προσέθεσε ότι τουρκική αντιπροσωπεία θα επιδιώξει να δειαξαγάγει συνομιλίες με την κυβέρνηση του Σάρατζ την ερχόμενη εβδομάδα.

«Με τις συναντήσεις αυτές, με τη θέληση του Θεού, θα στρέψουμε το θέμα αυτό προς την κατεύθυνση που χρειάζεται να στραφεί», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, χωρίς κανείς να καταλάβει τι ακριβώς εννοούσε.

Όμως ο Ερντογάν είχε συναντηθεί πολύ πρόσφατα με τον Σάρατζ μετά από ταξίδι αστραπή του δεύτερου στην Τουρκία και δεν είχαν γίνει ουσιαστικά ανακοινώσεις, αλλά είχε κάνει εντύπωση η κατήφεια στην κοινή φωτογράφισή τους μετά τις συνομιλίες που είχαν. Η Τουρκία έχει σε εκκρεμότητα μεγάλες οικονομικές συμφωνίες που είχε συνυπογράψει με την κυβέρνηση του Σάρατζ.

Η συνάντηση εκείνη είχε αποδοθεί από πολλούς στις εγγυήσεις που ζητούσε η Τουρκία ότι με την κατάπαυση του πυρός και τις συνομιλίες μεταξύ "ανατολικών" και "δυτικών" Λιβύων δεν θα πάει "χαράμι" η  στρατιωτική βοήθεια που προσέφερε στην δυτική Λιβύη όταν έχανε τον πόλεμο από την ανατολική.

Λιβύη:Σε αναμμένα κάρβουνα ο Ερντογάν μετά την παραίτηση Σάρατζ- Πιέσεις να παραμείνει

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.