Η Τουρκία "βλέπει" αμερικανικά, αλλά έχει αμείωτο ενδιαφέρον για S-400

-

Μπορεί η Τουρκία να είναι έτοιμη να αγοράσει αμερικανικά αμυντικά συστήματα, όμως η επιθυμία της για τους S-400 δεν έχει αλλάξει, επιβεβαίωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Είμαστε έτοιμοι να αγοράσουμε τους Patriots των ΗΠΑ, αν έχουμε μια καλή προσφορά», ανέφερε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας και πρόσθεσε πως: «η θέση μας σχετικά με τους ρωσικούς S-400 δεν έχει μεταβληθεί».

Νωρίτερα σήμερα, μάλιστα, ο ρωσικός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τη «δράση» του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-400, κατά τη διάρκεια στρατιωτικών δοκιμών. «Στο πεδίο άσκησης Ασουλούκ στην περιοχή Άστραχαν, ομάδα του τάγματος αντιαεροπορικής άμυνας εκτόξευσε πύραυλο εδάφους – αέρος εναντίον εναέριων στόχων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σύστημα S-400 έχει λειτουργικό εύρος 400 χιλιομέτρων, πλήττοντας στόχους σε εύρος 150 χιλιομέτρων. Αρκετές χώρες, όπως η Κίνα, η Τουρκία, η Ινδία και η Σαουδική Αραβία έχουν ήδη αγοράσει συστοιχίες S-400 ή έχουν υπογράψει σύμβαση για μελλοντική παράδοση.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.