Ιαπωνία: Δεν συμμετέχει στη ναυτική επιτήρηση του Κόλπου

-

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει αλλαγή στη στάση της χώρας και δεν πρόκειται, αυτή τη στιγμή, να πάρει αποφάσεις για την ανάπτυξη στοιχείων των ιαπωνικών ένοπλων δυνάμεων στην αρμάδα που προτείνουν να σχηματιστεί οι ΗΠΑ για να εγγυάται την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στον Κόλπο.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή στη θέση που έχει εκφράσει ο υπουργός Άμυνας Τακέσι Ιουάγια, ο Σούγκα περιορίστηκε να απαντήσει ότι η απόφαση του Τόκιο παραμένει «αυτή που είπε ο υπουργός Ιουάγια». Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο Τζον Μπόλτον, συναντήθηκε χθες Δευτέρα με τον ιάπωνα υπουργό Εξωτερικών Τάρο Κόνο, τον Ιουάγια και τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Σοτάτο Γιάτσι.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε δήλωσε παράλληλα χθες ότι πριν λάβει αποφάσεις για το εάν η χώρα θα συμμετάσχει στη ναυτική αποστολή την οποία πρότειναν οι ΗΠΑ, το Τόκιο θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει την μοναδική, κατ’ αυτόν, δυνατότητα που διαθέτει για να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της έντασης.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.