Παραμένουν στην ηγεσία των Podemos οι Ιγκλέσιας-Μοντέρο

-

Επιβιώνουν πολιτικά στην ηγεσία των Podemos ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και η Ιρένε Μοντέρο στην Ισπανία, καθώς κέρδισαν την εσωκομματική ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Το ηγετικό ζεύγος των Podemos εξασφαλίζει το –εντυπωσιακό για το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετώπισαν– 68% των ψήφων.

Υπενθυμίζεται, ότι η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης κινήθηκε μετά την αμφιλεγόμενη αγορά από το ζεύγος πολυτελούς κατοικίας αξίας 600.000 ευρώ, στα προάστια της Μαδρίτης. Οι Ιγκλέσιας και Μοντέρο κατηγορήθηκαν ότι πρόδωσαν τις αριστερές αρχές και τα ιδανικά των Podemos με αποτέλεσμα να ξεσπάσει εσωτερική πολιτική κρίση.

Το ζεύγος υπεραμύνθηκε της επιλογής του επιμένοντας ότι ουδέν μεμπτό, λέγοντας αφενός ότι η πολυτελής οικία αγοράστηκε με δάνειο και αφετέρου ότι τη χρειάζονταν για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους μακριά από τη συστηματική παρενόχληση δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.