Ηγετικά στελέχη της Χεζμπολάχ ο στόχος της επίθεσης κοντά στην Δαμασκό

-
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Το ισραηλινό χτύπημα κοντά στην Δαμασκό έπληξε ηγετικά στελέχη της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Newsweek, το οποίο επικαλείται πηγή του Πενταγώνου με πρόσβαση σε πληροφορίες από ανώτερους Ισραηλινούς στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή το χτύπημα έγινε λίγα λεπτά αφότου τα στελέχη της Χεζμπολάχ είχαν επιβιβαστεί σε αεροσκάφος με προορισμό το Ιράν. Το Newsweek αναφέρει επίσης ότι στόχος των ισραηλινών βομβαρδισμών ήταν και ιρανικές αποθήκες όπου υπήρχαν  τηλεκατευθυνόμενα βλήματα, ένα από τα καλύτερα όπλα που διαθέτει ο ιρανικός στρατός και η Χεζμπολάχ.

Την επίθεση επιβεβαίωσε η Δαμασκός, αναφέροντας ότι η συριακή «αεράμυνα αντιμετώπισε εχθρικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πάνω από λιβανέζικα εδάφη και κατέρριψαν τα περισσότερα προτού φθάσουν στους στόχους τους». Ο  ισραηλινός στρατός ωστόσο δεν επιβεβαίωσε ότι έγιναν αεροπορικές επιδρομές.

Εκπρόσωπός του μάλιστα υποστήριξε ότι η ενέργεια του Ισραήλ είχε αμυντικό χαρακτήρα, αναφέροντας σύμφωνα με το Associated Press ότι «ενεργοποιήθηκε σύστημα αεράμυνας κατά αντιαεροπορικού πυραύλου που εκτοξεύθηκε από τη Συρία». Ο Αμερικανός αξιωματούχους που μίλησε στο Newsweek είπε πάντως, ότι την επίθεση την ξεκίνησε το Ισραήλ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.