Ινστιτούτο Κοχ: Ναι, μπορεί να έχουμε εμβόλιο σε 2 μήνες, αλλά δεν θα σωθούμε

-

Το γερμανικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI) θεωρεί ότι είναι δυνατή η διάθεση ενός πρώτου εμβολίου κατά του κορωνοϊού το ερχόμενο φθινόπωρο αλλά αυτό δεν σημαινει ότι "σωθήκαμε".

«Οι πρώτες προβλέψεις εμφανίζουν ως εφικτή την δυνατότητα διάθεσης ενός ή, ενδεχομένως, περισσότερων εμβολίων για τον κορωνοϊό τους αμέσως επόμενους μήνες», αναφέρει η σημερινή δημοσίευση του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI) με τίτλο «Η πανδημία στη Γερμανία τους επόμενους μήνες».

Ωστόσο, η εν λόγω δημοσίευση προειδοποιεί ότι θα ήταν επικίνδυνο την παρούσα στιγμή να πιστεύει κανείς ότι η πανδημία θα είναι ελέγξιμη με ένα εμβόλιο από το φθινόπωρο.

«Αστάθμητοι παράγοντες μπορεί να ανατρέψουν το όφελος από τον εμβολιασμό, όπως οι μεταλλάξεις του ιού ή οι σχετικά μικρές μόνο περίοδοι ανοσίας που τα εμβόλια θα παρέχουν», αναφέρει η επιστημονική δημοσίευση σύμφωνα με την DW. Η DW παραπέμπει στην δημοσίευση, αλλά όταν "πήγαμε" να διαβάσουμε το πρωτότυπο της δημοσίευσης στα γερμανικά, αυτή δεν ήταν πλέον ανηρτημένη.

Αν δεν πρόκειται για τεχνικό ζήτημα της ιστοσελίδας του Ινστιτουτου, ίσως το υπουργείο Υγείας παρενέβη θεωρώντας την δημοσίευση αμφιλεγόμενη.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.