Η Ιορδανία πυραύλους, η Αφρική drones... Η Ελλάδα;

-

Η ιορδανική Jadara Equipment and Defence Systems αποκάλυψε το νέο της αντιαρματικό κατευθυνόμενο βλήμα Terminator κατά την αμυντική έκθεση SOFEΧ που πραγματοποιήθηκε στο Αμμάν.

Το βλήμα έχει διαμέτρημα 107 mm και ελάχιστη-μέγιστη εμβέλεια 100-2.500 μ. Παράγεται σε δύο εκδόσεις, μια με υψηλής εκρηκτικότητας πολεμική κεφαλή και μια υψηλής εκρηκτικότητας θραυσματοποίησης. Σύμφωνα με την Jadara οι πολεμικές κεφαλές αυτές μπορούν να διατρήσουν θωράκιση πάχους 550 mm και 50 mm αντίστοιχα.

Το βλήμα χρησιμοποιεί ημιενεργό καθοδήγηση γεγονός που σημαίνει πως ο χειριστής πρέπει να «βλέπει» συνεχώς τον στόχο μέχρι την πρόσκρουση. Σύμφωνα με την εταιρεία το βλήμα θα δοκιμαστεί εκτενώς από τον στρατό της Ιορδανίας πριν γίνει αποδεκτό.

Στο σημείο αυτό γεννάται το ερώτημα γιατί η Ιορδανία μπορεί και η Ελλάδα όχι; Πριν λίγο καιρό είχε ανακοινωθεί πως τόσο η Νιγηρία, όσο και το Καμερούν κατασκευάσαν μη επανδρωμένα drones. Αν όλοι αυτοί μπορούν τότε κάτι λάθος κάνουμε εν Ελλάδι.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.