ΗΠΑ: Επικήρυξαν τον νέο ηγέτη του ISIS με $5 εκ.

-

Οι ΗΠΑ δίνουν αμοιβή πέντε εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στην εξουδετέρωση του νέου ηγέτη του ISIS Χατζί Αμπντάλα

Στις 21 Μαρτίου, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο του προγράμματος Rewards For Justice, ανακοίνωσε ένα ποσό 5 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγούν στη σύλληψη του νέου ηγέτη του ISIS Amir Muhammad Sa'id Abdal-Rahman al-Mawla και τον χαρακτήρισαν ως ένα Ειδικά Καθορισμένο Παγκόσμιο Τρομοκράτη.

Οπως γράφει στην ανακοίνωση το αμερικανικό ΥΠΕΞ

ΑΜΟΙΒΗ!! Υπενθύμιση ότι η δικαιοσύνη δεν κοιμάται ποτέ. Από τον Αύγουστο, εξακολουθεί να ψάχνει για νέο ηγέτη του ISIS, Χατζί Αμπντάλα. Εάν έχετε πληροφορίες, υποβάλετε την πληροφορία. Μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια και ενδέχεται να είναι δυνατή η μετεγκατάσταση. Ας βρούμε αυτόν τον τρομοκράτη ηγέτη και ας καταστρέψουμε το ISIS. http://www.rewardsforjustice.net

Αναζητούνται επίσης πληροφορίες για δύο άλλα εξέχοντα μέλη του ISIS - τους Hajji Hamad και al-Jaburi.

Ο Al-Mawla, επίσης γνωστός ως Hajji «Abdallah», Abdul Amir Muhammad Sa’id Salbi και Abu-‘Umar al-Turkmani, είναι ο νέος ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας (ISIS).

Ήταν θρησκευτικός μελετητής στην Αλ Κάιντα στο Ιράκ και ανέβηκε σταθερά σην ιεραρχία ώστε τελικά να αναλάβει το ρόλο του ηγέτη του ISIS.

Διαδέχτηκε τον Abu Bakr al-Baghdadi ως ηγέτη του ISIS μετά τον θάνατο του τελευταίου κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής επιχείρησης των ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2019. Στις 18 Μαρτίου 2020, το υπουργείο Εξωτερικών όρισε το al-Mawla ως έναν Ειδικά Καθορισμένο Παγκόσμιο Τρομοκράτη (SDGT).

«Ως ένας από τους ανώτατους ιδεολόγους του ISIS, ο Χατζί Αμπντάλα βοήθησε στην καθοδήγηση και να δικαιολογήσει την απαγωγή, τη σφαγή και την εμπορία της θρησκευτικής μειονότητας των Γιαζίντι στο βορειοδυτικό Ιράκ και πιστεύεται ότι επιβλέπει ορισμένες από τις παγκόσμιες τρομοκρατικές επιχειρήσεις της ομάδας ».

 

Οι δραστηριότητες της τρομοκρατικής ομάδας συνεχίζονται και αυξάνονται εν μέσω της πανδημίας COVID-19, ειδικά όσον αφορά την διαδικτυακή προπαγάνδα, ενώ οι ΗΠΑ προσπαθούν μόνο να εξουδετερώσουν τον αρχηγό της οργάνωσης, απλώς για να αντικατασταθεί από άλλον σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα .

Το Πρόγραμμα Ανταμοιβών για Δικαιοσύνη διαχειρίζεται από την Διπλωματική Υπηρεσία Ασφαλείας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Από το ξεκίνημά του το 1984, το πρόγραμμα έχει πληρώσει περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια σε περισσότερους από 100 ανθρώπους που παρείχαν σαφείς πληροφορίες που βοήθησαν να προσαχθούν οι τρομοκράτες στη δικαιοσύνη ή να αποτραπούν διεθνείς τρομοκρατικές ενέργειες παγκοσμίως.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.