ΗΠΑ και Κίνα συγκρούονται στον ΠΟΕ

-

Οι ΗΠΑ και η Κίνα συγκρούστηκαν και πάλι σήμερα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), εξαπολύοντας εκατέρωθεν κατηγορίες για υπονόμευση του πολυμερούς εμπορικού συστήματος, σύμφωνα με τις ομιλίες αξιωματούχων κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής Ντένις Σέα κατηγόρησε την Κίνα ότι θέλει να «κλέψει ξεκάθαρα» τεχνολογία σε στρατηγικού χαρακτήρα βιομηχανίες και να αδειάσει τα προϊόντα της στις αμερικανικές αγορές, λέγοντας ότι «αυτό δεν είναι αποδεκτό».

Ο απεσταλμένος της Κίνας δήλωσε ότι οι «απερίσκεπτες ενέργειες» από την κυβέρνηση του Τραμπ είναι η ρίζα της κρίσης αλλά ότι η Κίνα ελπίζει πως στον απόηχο της συνάντησης κορυφής μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών, οι δύο δυνάμεις θα μπορέσουν «να κινηθούν στην ίδια κατεύθυνση με αμοιβαίο σεβασμό για να συνεισφέρουν στη σταθερότητα του παγκόσμιου οικονομικού και εμπορικού περιβάλλοντος».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.