ΗΠΑ κατά Ρωσίας: "Aπαξίωση της κυβέρνησης Τραμπ"

-
Οι Κούρδοι ζητούν διπλωματική εκπροσώπηση στην Ουάσινγκτον

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγόρησε τη Ρωσία ότι συνεχίζει να προωθεί την απαξίωση της κυβέρνησης των ΗΠΑ και μετά το 2016, αφού ένα φιλό-ρωσικό προφίλ στο Twitter, είχε δημοσιοποιήσει εμπιστευτικές πληροφορίες για υπόθεση που ερευνούσε η ομάδα του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ.

Η ρωσική εταιρία κατηγορείται για συνωμοσία και κατηγορείται για παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2016, μεταδίδει το CNN.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είχε παραδώσει αποδεικτικό υλικό στη νομική ομάδα της Concord που έχει την έδρα της στις ΗΠΑ. Στο υλικό αυτό, έχει πρόσβαση μία μικρή ομάδα ανθρώπων, προκειμένου να διαμορφωθεί η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθηθεί για την ρωσική εταιρία. Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι μέρος του αποδεικτικού υλικού που είχε παραδοθεί στην Concord πριν από την δίκη, δημοσιοποιήθηκε.

Η δημοσιοποίηση του υλικού έγινε μέσω ενός λογαριασμού στο Twitter που σήμερα έχει απενεργοποιηθεί. Περισσότερα από 1.000 από τα έγγραφα αυτά αποτελούσαν μέρος των αποδείξεων και δημοσιοποιήθηκαν στο διαδίκτυο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.