ΗΠΑ: Παρατείνεται η ανάπτυξη στρατευμάτων στα σύνορα με Μεξικό

-

Η ανάπτυξη χιλιάδων επιπλέον Αμερικανών στρατιωτικών στα σύνορα με το Μεξικό, όπου εντέλλονται να παρέχουν «υποστήριξη» στη συνοριοφρουρά για την αποτροπή της εισόδου παράτυπων μεταναστών στις ΗΠΑ, παρατείνεται ως τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

«Ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας Πατ Σάναχαν ενέκρινε το αίτημα του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας για να του προσφερθεί βοήθεια ως την 30ή Σεπτεμβρίου 2019», ανέφερε σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Στην αποστολή αυτή συμμετέχουν περίπου 2.350 στρατιωτικοί, κατά την ανακοίνωση. Η ανάπτυξη επιπλέον δυνάμεων είχε παραταθεί προηγουμένως μέχρι την 31η Ιανουαρίου από τον τέως υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την ανάπτυξη του στρατού τον Οκτώβριο, λίγο πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές για την ανανέωση του Κογκρέσου, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να παταχθεί η παράτυπη μετανάστευση, καθώς κύματα μεταναστών που έφυγαν για να σωθούν από τη βία στις πατρίδες τους στην Κεντρική Αμερική κινούνταν προς τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, θα συνεχίσει να παρέχεται υποστήριξη στους συνοριοφρουρούς, από την «ενίσχυση» των σημείων εισόδου ως την «επιτήρηση και τον εντοπισμό» μεταναστών. Θα συνεχίσει να παρέχεται επίσης «αεροπορική υποστήριξη» στην υπηρεσία τελωνείων και προστασίας των συνόρων.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.