ΗΠΑ: Τον συνέλαβαν, του έβαλαν σακούλα στο κεφάλι... πέθανε ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ

-
214

Μαύρος άνδρας που έτρεχε γυμνός στον δρόμο στα δυτικά της Νέας Υόρκης πέθανε από ασφυξία καθώς ομάδα αστυνομικών του έβαλαν κουκούλα στο κεφάλι και πίεζαν για δύο λεπτά το πρόσωπό του στο πεζοδρόμιο, σύμφωνα με το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η οικογένεια του άνδρα.

Ο Ντάνιελ Προυντ πέθανε στις 30 Μαρτίου, όταν το αφαιρέθηκε η τεχνική υποστήριξη, επτά ημέρες μετά το επεισόδιο με την αστυνομία στο Ρότσεστερ. Ο θάνατός του δεν είχε λάβει δημοσιότητα μέχρι χθες, Τετάρτη, οπότε η οικογένειά του έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την κάμερα που έχουν οι αστυνομικοί στις στολές τους και γραπτές καταθέσεις που έλαβαν μετά από δημόσιο αίτημα.

Στο βίντεο φαίνεται ο Προυντ που έχει πετάξει τα ρούχα του, να συναινεί όταν η αστυνομία του ζητάει να πέσει στο έδαφος και βάζει τα χέρια του πίσω από την πλάτη. Ο Προυντ είναι ταραγμένος και φωνάζει καθώς κάθεται στο πεζοδρόμιο με τις χειροπέδες για κάποια λεπτά και καθώς χιονίζει ελαφρά. Στη συνέχεια η αστυνομία του φοράει κουκούλα στο κεφάλι, μέσο που προστατεύει τους αστυνομικούς από τα σάλια του κρατούμενου, καθώς η Νέα Υόρκη εκείνο το διάστημα ήταν στην αρχή της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Προυντ ζητά να του την αφαιρέσουν. Στη συνέχεια, όπως μεταδίδει και το AP, οι αστυνομικοί χτυπούν το κεφάλι του Προυντ στον δρόμο. Ένας αστυνομικός, που είναι λευκός, κρατά το κεφάλι του Προυντ στο πεζοδρόμιο με τα δυο του χέρια και του λέει «ηρέμησε» και «σταμάτα να φτύνεις». Ένας άλλος αστυνομικός τον πιέζει στην πλάτη με το γόνατό του.

Ο Προυντ λέει: «Προσπαθείς να με σκοτώσεις». Όταν ο άνδρας σταματά να κουνιέται οι αστυνομικοί φαίνεται να ανησυχούν, ακολουθεί σιωπή και παρατηρούν ότι βγαίνει νερό από το στόμα του Προυντ. Όπως φαίνεται στο βίντεο το κεφάλι του κρατείτο κάτω για περισσότερο από δύο λεπτά. Οι αστυνομικοί αφαιρούν την κουκούλα και τις χειροπέδες, ενώ νοσηλευτές κάνουν προσπάθεια ανάνηψης.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.