ΗΠΑ: Ζητά χρήμα για το "ατσάλινο τείχος" του ο Τραμπ

-

Ο Λευκός Οίκος ζήτησε επίσημα από το Κογκρέσο την έγκριση κονδυλίου 5,7 δισ. δολαρίων για την κατασκευή ενός “ατσάλινου φράχτη” ασφάλειας, επιβεβαιώνοντας ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει υπαναχωρήσει από την αρχική απαίτησή του, για την κατασκευή ενός τσιμεντένιου τείχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, σύμφωνα με το “Politico.”

Το αίτημα αυτό διατυπώθηκε καθώς συνεχίζεται η μερική διακοπή της λειτουργίας των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος εξετάζει το ενδεχόμενο παράκαμψης του Κογκρέσου προκειμένου να κηρύξει τις ΗΠΑ σε κατάσταση εθνικής ανάγκης και να προχωρήσει στην κατασκευή του προτεινόμενου τείχους.

Είχε προηγηθεί η απειλή του προέδρου Τραμπ να κηρύξει κατάσταση εθνικής ανάγκης για να προχωρήσει στην κατασκευή του τείχους, λέγοντας παράλληλα ότι θα λάβει υπόψη του τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων σχετικά με τον τερματισμό της μερικής παύσης λειτουργίας των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει και την συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων σχετικά με την τήρηση της προεκλογικής υπόσχεσης του Τραμπ για την κατασκευή του τείχους, που είχε κυρίαρχη θέση στην προεκλογική εκστρατεία του 2016.

“Είναι πιθανό να αποφασίσω κατάσταση εθνικής ανάγκης, ανάλογα με το τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες,” δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ εξερχόμενος του Λευκού Οίκου κι ενώ αναχωρούσε για το Καμπ Ντέιβιντ.

“Πρέπει να χτίσουμε το τείχος ή πρέπει να κατασκευάσουμε τον φράχτη. Ο φράχτης ή το τείχος θα μπορούσε να κατασκευαστεί από χάλυβα αντί για τσιμέντο εάν αυτό είναι πιο πρόσφορο,” συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.