Ιράν σε ΗΠΑ: "Φύγετε αμέσως από την Συρία"

-

Η Συρία αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής του Ιράν, δήλωσαν σήμερα υψηλόβαθμοι Ιρανοί αξιωματούχοι, τονίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις πρέπει να αποχωρήσουν από τη χώρα αυτή όπως προγραμματίζει ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ την ίδια ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος δεν ανέφερε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία.

"Είτε το θέλουν είτε όχι οι Αμερικανοί πρέπει να φύγουν από τη Συρία", δήλωσε ο Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, υψηλόβαθμος σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

"Τώρα το 90% του συριακού εδάφους βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης και το υπόλοιπο θα απελευθερωθεί σύντομα από τον συριακό στρατό", πρόσθεσε ο Βελαγιατί.

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί δήλωσε παράλληλα σε συνάντηση που είχε και αυτός με τον Μουάλεμ ότι η ειρήνη στη Συρία αποτελεί προτεραιότητα της χώρας του. "Ένας από τους σημαντικούς στόχους της περιφερειακής και εξωτερικής πολιτικής της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι η σταθερότητα και η πλήρης ασφάλεια της Συρίας", σημείωσε ο Ροχανί, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που επικαλείται το Tasnim.

"Η δημιουργία ομαλών συνθηκών στη Συρία και η επιστροφή του λαού της χώρας αυτής στους ομαλούς ρυθμούς της ζωής του", πρόσθεσε ο Ροχανί, παραθέτοντας τις προτεραιότητες του Ιράν.

Ο Μουάλεμ βρισκόταν στην Τεχεράνη για διαπραγματεύσεις πριν από τη συνάντηση για τη Συρία των ηγετών της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν που προγραμματίζεται να γίνει στις 14 Φεβρουαρίου στο ρωσικό θέρετρο του Σότσι στην Μαύρη Θάλασσα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.