Ιρανική πυραυλική επίθεση στην Συρία κατά ανταρτών

-
122

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν σήμερα ότι εξαπέλυσαν επίθεση «με βαλλιστικούς πυραύλους», εναντίον του «αρχηγείου» μιας οργάνωσης «τρομοκρατών» στην Αλ Μπουκάμαλ, στη Συρία, σε αντίποινα για την επίθεση που αιματοκύλισε την πόλη Αχβάζ του Ιράν.

«Το αρχηγείο αυτών που ευθύνονται για το τρομοκρατικό έγκλημα της Αχβάζ δέχθηκε επίθεση πριν από μερικά λεπτά στα ανατολικά του Ευφράτη από πολλούς βαλλιστικούς πυραύλους, οι οποίοι εβλήθησαν από τον αεροδιαστημικό κλάδο των Φρουρών της Επανάστασης», ανέφεραν οι Φρουροί.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πολλοί τακφιριστές (σουνίτες) τρομοκράτες και οι αρχηγοί τους που ευθύνονταν για το τρομοκρατικό έγκλημα της Αχβάζ σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε αυτή την πυραυλική επίθεση», προστίθεται στην ανακοίνωση. Δεν διευκρινίζεται στο κείμενο από πού εκτοξεύθηκαν οι πύραυλοι.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, χρησιμοποιήθηκαν δύο τύποι πυραύλων από τους Φρουρούς της Επανάστασης: πύραυλοι Ζολφαγάρ (με δραστικό βεληνεκές 750 χιλιομέτρων) και Κιάμ (800 χλμ.). Έγιναν επίσης πλήγματα από τηλεχειριζόμενα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη.