Ιρλανδία: Διακοπές στην Ιταλία; Παραιτήσου!

-

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ιρλανδικού οργανισμού τουρισμού Μάικλ Κόουλι, επειδή πέρασε τις διακοπές του στην Ιταλία παρά το γεγονός ότι η ιρλανδική κυβέρνηση συστήνει να αποφεύγονται τα μη απολύτως αναγκαία ταξίδια στο εξωτερικό.

Ο Κόουλι, που ήταν παλιότερα στέλεχος στην αεροπορική εταιρεία Ryanair, προκάλεσε την οργή της αντιπολίτευσης, που τον κάλεσε να παραιτηθεί. Είναι ο πρώτος υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος που παραιτείται στην Ιρλανδία επειδή αγνόησε τις οδηγίες για την αντιμετώπιση της Covid-19. Μάλιστα η Ιτσλια για τους Ιρλανδους είναι στην "πράσινη" λίστα, όμως το μεμπτό της υποθεσης είναι ότι δεν έκανε τις διακοπές του στον τόπο του.

Η επίσημη κατευθυντήρια οδηγία για τα ταξίδια στο εξωτερικό παραμένει σε ισχύ και η κυβέρνηση έχει καλέσει τους Ιρλανδούς να κάνουν τις διακοπές τους εντός της χώρας για να στηρίξουν τον πληττόμενο τομέα του τουρισμού. Η Failte Ireland, μάλιστα, ο ΕΟΤ της χώρας τον οποίον διηύθυνε μέχρι χτες ο Κόουλι, είχε πάρει και επιπρόσθετη χρηματοδότηση για να προωθήσει τον εσωτερικό τουρισμό.

Προ τριμήνου είχε παραιτηθεί και η αρχίατρος της Σκωτίας επειδή αγνόησε τη δική της συμβουλή προς τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.