Ισραηλινές επιδρομές στην Γάζα, αντίποινα για εκτόξευση πυραύλου

-

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε πολλούς στόχους της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Γάζα, σε αντίποινα για την εκτόξευση ενός πυραύλου προς το Ισραήλ, μία ημέρα μετά τις νέες συγκρούσεις που σημειώθηκαν κατά μήκος του μεθοριακού τείχους.

Στο ανακοινωθέν του, ο ισραηλινός στρατός ενημερώνει ότι μαχητικά αεροσκάφη του έπληξαν «πολλούς στρατιωτικούς στόχους σε βάση της Χαμάς στα νότια της Λωρίδος της Γάζας και υπόγειες εγκαταστάσεις στα βόρεια» της ίδιας περιοχής.

«Η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα για τη ρίψη ενός πυραύλου από τη Γάζα νωρίτερα την Παρασκευή και στην κατ’ εξακολούθηση βία που προέρχεται από τη Λωρίδα, ιδίως μέσω μπαλονιών με εκρηκτικούς μηχανισμούς που αφήνονται από την περιοχή και των επανειλημμένων προσπαθειών να πληγούν οι υποδομές ασφαλείας κατά τις προηγούμενες ημέρες», σημείωνεται στο ίδιο ανακοινωθέν. Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας από τη Γάζα, δεν υπήρξαν τραυματισμοί από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

Την Παρασκευή, ένας Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του και άλλοι 45 τραυματίσθηκαν από πυρά ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στα σύνορα μεταξύ των Παλαιστινιακών εδαφών και του Ισραήλ. Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές ασφαλείας, περίπου 8.400 Παλαιστίνιοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις σε διαφορετικά σημεία της μεθορίου, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις εκτραχύνθηκαν και κατέληξαν σε επεισόδια με τις ισραηλινές δυνάμεις.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.