Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κοντά στη Δαμασκό, έξι νεκροί

-

Έξι μαχητές του Συριακού καθεστώτος σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια τηςς νύχτας κοντά στη Δαμασκό, δήλωσε αξιωματούχος παρατηρητηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων τη Δευτέρα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε ότι δύο μέλη της μαχητικής ομάδας Ισλαμικού Τζιχάντ και τέσσερις υπέρ-Ιράν μαχητές στη Συρία σκοτώθηκαν όταν ισραηλινά αεροσκάφη στόχευσαν την ομάδα αργά την Κυριακή.

Η ομάδα απείλησε να απαντήσει στην επίθεση τη Δευτέρα.

Η πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκός συγκλονίστηκε από πολλαπλές εκρήξεις αργά την Κυριακή και οι αεροπορικές άμυνες της χώρας πυροδότησαν την τελευταία επίθεση του Ισραήλ σε στόχους στη Συρία.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι αεροπορικές άμυνες αντιμετώπιζαν ένα κύμα «ρουκετών του εχθρού» που έρχεται από την κατεύθυνση των Ισραηλινών κατεχομένων Γκολάν.

Σε μια σπάνια κίνηση, ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε την ευθύνη μέσω ενός εκπρόσωπου στο Twitter, λέγοντας ότι διοργάνωσε μια σειρά απεργιών με στόχο την παλαιστινιακή μαχητική ομάδα Ισλαμική Τζιχάντ στη Συρία και τη Λωρίδα της Γάζας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.