Ισραηλινή επιδρομή κατά της Χαμάς, μετά την ρουκέτα από την Γάζα

-

Επίθεση εναντίον θέσης της Χαμάς στην λωρίδα της Γάζας εξαπέλυσε στην διάρκεια της νύχτας η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, μετά την εκτόξευση ρουκέτας εναντίον του Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Πρόκειται για την πρώτη επιδρομή του Ισραήλ μετά την κλιμάκωση των εντάσεων τον Νοέμβριο που είχαν δημιουργήσει φόβους για μια νέα ανοικτή σύγκρουση.

«Ένα επιθετικό ελικόπτερο έβαλε στόχο στρατιωτική θέση της Χαμάς στο νότιο τμήμα της λωρίδας της Γάζας», ανέφεραν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σε ανακοίνωσή τους. Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός είχε κάνει λόγο για μια «βολή εναντίον του Ισραήλ» χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ωστόσο ότι επρόκειτο για ρουκέτα.

Την ισραηλινή επίθεση επιβεβαίωσε η Χαμάς, διευκρινίζοντας ότι εκτοξεύθηκαν εναντίον της δύο πύραυλοι, οι οποίοι προκάλεσαν ζημιές, αλλά όχι θύματα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.