Και 4 μαθητές μεταξύ των συλληφθέντων για τον αποκεφαλισμό του καθηγητή - Μικροί Ιούδες...

-

Συνολικά 15 άτομα έχουν τεθεί μέχρι σήμερα υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας της γαλλικής αντιτρομοκρατικής για τη στυγνή δολοφονία του καθηγητή Σαμιέλ Πατί στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή.

Μεταξύ των προσαχθέντων και ίσως συλληφθέντων, είναι και τέσσερις μαθητές.

Ο καθηγητής αποκεφαλίστηκε την Παρασκευή έξω από το σχολείο στο οποίο εργαζόταν σε νότιο προάστιο του Παρισιού από έναν 18χρονο τσετσενικής καταγωγής που ζούσε στο Εβρέ, βορειοδυτικά της γαλλικής πρωτεύουσας. Η αστυνομία σκότωσε τον 18χρονο γιατί οπλοφορούσε και δεν παρεδίδετο.

Ένα άτομο που έχει ήδη καταδικαστεί για τρομοκρατικές ενέργειες και δήλωσε με δική του πρωτοβουλία ότι γνώριζε τον δράστη και είχε έρθει σε επαφή μαζί του λίγο πριν από το έγκλημα, επίσης τέθηκε υπό κράτηση, ενώ ένας μαθητής αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή ο δράστης Αμπντουλάχ Αντζάροφ δεν ήξερε πώς ήταν ο καθηγητής και δεν μπορούσε να τον αναγνωρίσει, έδωσε χρήματα σε μαθητές για να του τον υποδείξουν όταν θα έφευγε από το σχολείο. Δεν ξέρουμε αν οι μαθητές είχαν υποψιαστεί τι επρόκειτο να κάνει ο Αντζάροφ.

Επισης κρατούνται συγγενείς και φίλοι του δράστη ενώ δεν ξέρουμε αν αφέθηκε ελεύθερος ή εξακολουθεί να κρατείται ένας πατέρας μαθητή.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.