Καλλιτέχνης δημιουργεί συγκινητική εικόνα για τη καταστροφή του πλανήτη

-

Ο φωτογράφος και ψηφιακός καλλιτέχνης Felix Hernandez απεικονίζει τις "σκέψεις, τα όνειρα και τις ιδέες του" μέσα από φανταστικές φωτογραφίες κατασκευασμένες από μοντέλα παιχνιδιών, χειροποίητα σετ και έξυπνα κόλπα κάμερας. Το τελευταίο του έργο, Heartbreak, διερευνά τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν οι άνθρωποι στον πλανήτη.

"Η φύση είναι όμορφη, είναι καταπληκτική και όλοι είμαστε μέρος της", λέει ο Hernandez. "Αλλά με τις ενέργειές μας την καταστρέφουμε. Όταν κοιτάω τον γιό μου στα μάτια, πονάει η καρδιά μου, γνωρίζοντας τον τόπο που του αφήνω πίσω". Η Heartbreak είναι η πρώτη κατασκευή μιας νέας σειράς, στην οποία ο Hernandez σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μικροσκοπικά στοιχεία για να αντιπροσωπεύσει πραγματικές καταστάσεις. Εξηγεί: "Στο Heartbreak ο ελέφαντας μωρό αντιπροσωπεύει το νεότερο γιο μου και ο ενήλικος ελέφαντας εμένα".

Η συγκινητική εικόνα δείχνει τους δύο ελέφαντες που διαχωρίζονται από μια καταρρέουσα, σχήματος καρδιάς πτυχή που προκαλείται από το βάρος των δικών τους βημάτων. Ο βράχος αποδίδεται από γλυπτό αφρό, ενώ οι ελέφαντες και διάφορα στοιχεία προστίθενται για να ολοκληρωθεί η σκηνή. Αφού ο Hernandez τραβήξει μια φωτογραφία του σκηνικού στο στούντιο του, το επεξεργάζεται στο Photoshop για να φέρει το καλλιτεχνικό του όραμα στη ζωή.

Πηγή: mymodernmet.com

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.