Καλλιτέχνης μετατρέπει τοπία της φύσης σε ροζ ονειρεμένους τόπους

-
51

Όταν σκέφτεται κανείς τα πιο όμορφα τοπία του κόσμου, πιθανώς φαντάζεται καταπράσινα χωράφια και γαλανές λίμνες, αλλά η εκπληκτική τεχνική της υπέρυθρης φωτογραφίας του Zak van Biljon θέτει μια σουρεαλιστική πινελιά στο πώς βλέπουμε συνήθως τον κόσμο. Η σειρά του με τίτλο "Εκσυγχρονισμός της Φύσης", χαρακτηρίζεται από έντονα ροζ και κόκκινα τοπία που προσκαλούν τον θεατή να αμφισβητήσει πώς αντιλαμβανόμαστε τη φύση.

Ξεκινώντας από το Κέιπ Τάουν, ο ταλαντούχος φωτογράφος μένει τώρα στη Ζυρίχη, όπου φωτογραφίζει τα εκπληκτικά βουνά της Ελβετίας. Από τα φαράγγια που κόβουν την ανάσα και τους λόφους με ροζ χωράφια, τα υπέρυθρα τοπία του van Biljon μοιάζουν με κόσμους ονείρων στο χρώμα της καραμέλας. Αν και οι σκηνές μένουν ακόμα οικείες, ο Van Biljon προσφέρει μια νέα προοπτική εμπνευσμένη από την τεχνολογία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.