Καμμένος: Δεν τήρησε την συμφωνία μας ο Τσίπρας

-
179

«Η πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης δεν έχει να κάνει με τον απολογισμό της κυβέρνησης, αλλά έχει να κάνει με ένα δίλημμα που λανθασμένα έφερε ο πρωθυπουργός, αν συμφωνούμε ή όχι με την Συμφωνία των Πρεσπών. Λέω όχι στην Συμφωνία των Πρεσπών» τόνισε στην ομιλία του στη Βουλη, ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επισήμανε ότι πάγια θέση του κόμματος του είναι ο όρος "Μακεδονία" να μην περιέχεται σε καμία λύση για το ονοματολογικό ζήτημα της γειτονικής χώρας.

Στην συνέχεια εξήγησε γιατί δεν αποχώρησε το κόμμα του από την κυβέρνηση ήδη από το καλοκαίρι του 2017, τονίζοντας ότι  προτεραιότητα ήταν να βγει η χώρα από τα Μνημόνια. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπερασπίστηκε την κοινοβουλευτική ομάδα, ωστόσο έριξε καρφιά για την Έλενα Κουντουρά και τον Βασίλη Κόκκαλη, οι οποίοι αντάλλαξαν την ψήφο τους με υπουργικό θώκο, όπως είπε. Από τα πυρά του Καμμένου δεν ξέφυγαν ούτε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη με τον  Τέρενς Κουίκ, που δεν είναι βουλευτές.

«Εμείς αυτούς με τους οποίους διαφωνούμε τους διαγράφουμε»  συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και επανέλαβε ότι ο Αλέξης Τσίπρας άλλαξε στάση δυο φορές παρά τη συμφωνία τους. Απευθυνόμενος μάλιστα στον πρωθυπουργό τον κάλεσε να σταματήσει τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης και να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, όπως έκανε πίσω στο 2015 μέσω εκλογών για το 3ο Μνημόνιο.