Καμμένος: Ο Τσίπρας γνώριζε το σχέδιο Β για ΠΓΔΜ

-
79

Βρισκόμαστε σε πλήρη αρμονία με τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφορικά με τα όσα είπε στις ΗΠΑ για την συμφωνία των Πρεσπών και το σχέδιο Β που παρουσίασε.

«Με τον πρωθυπουργό, πάντα συνεννοούμαστε. Επί 3,5 χρόνια, η κυβέρνηση αυτή βρέθηκε μαζί με 3 κοινούς σκοπούς, ο πρώτος ήταν ή έξοδος από τα μνημόνια και το πετύχαμε. Ο 2ος στόχος ήταν η καταπολέμηση της διαφθοράς και αυτό το παλεύουμε και ο 3ος στόχος είναι η ανάπτυξη της χώρας και αυτό θα το πετύχουμε», είπε.

«Ποτέ δεν είπαμε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ταυτιστήκαμε ιδεολογικά. Εξάλλου, ακόμα και τα δικά μας τα προεκλογικά σποτ ήταν απόλυτα σαφή. Εμείς με τον Τσίπρα δεν βρεθήκαμε μαζί για να κρύψουμε κάτω από το χαλί τα εγκλήματα του παρελθόντος. Δεν βρεθήκαμε για να του κρύψω εγώ τα υποβρύχια όπως έκρυψε ο Βενιζέλος στον Σαμαρά. Με τον κ. Τσίπρα βρεθήκαμε για να πατήσει η χώρα στα πόδια της. Είμαστε σε πλήρη αρμονία», ανέφερε.

«Ουδέποτε συμφωνήσαμε στη συμφωνία των Πρεσπών»

Μιλώντας για το σχέδιο Β' ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει το εναλλακτικό σχέδιο του συγκυβερνώντος κόμματος αλλά δεν το έχει εγκρίνει ως εναλλακτική εθνική πολιτική.

«Εμείς βάσει του καταστατικού μας δεν συμφωνούμε να παραχωρηθεί το όνομα "Μακεδόνια" στη γειτονική χώρα, αλλά δεν εμποδίσαμε την κυβέρνηση να κάνει ένα διάλογο και να δείξει ότι η χώρα μας έχει τη διάθεση να βρεθεί λύση», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, λέγοντας πάντως ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι επίσημη θέση του υπουργείου Εξωτερικών και της κυβέρνησης.

Είπε πως ενώπιον του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, είχε την υποχρέωση ως κυβερνητικός εταίρος να εξηγήσει ότι «η συμφωνία των Πρεσπών δεν μας βρίσκει σύμφωνους» και ως εκ τούτου δεν θα την ψηφίσει στην ελληνική Βουλή. Εξάλλου, «το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος μας δικαιώνει γιατί το 70% των πολιτών της ΠΓΔΜ την απέρριψε», ανέφερε.

«Μιλάνε για εμπλοκή των Ρώσων στο δημοψήφισμα και τη συμφωνία. Για τον Σόρος που έχει μοιράσει δισεκατομμύρια εδώ και δεκαετίες σε όλες τις αλυτρωτικές οργανώσεις των Σκοπιανών δεν μιλά κανένας. Τον Σόρος που συκοφαντούσε την Ελλάδα παρουσιάζοντας την ως "μπαμπούλα" των Βαλκανίων. Και θα δείτε πολλά το επόμενο χρονικό διάστημα», είπε.

Για το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι ήταν πετυχημένο. «Σε αυτό το ταξίδι πιστοποιήθηκε ότι η Ελλάδα αναβαθμίζεται σε σχέση με τις ΗΠΑ και τις γύρω χώρες. Η ανακοίνωση του Νετανιάχου ότι στην τριμερή Ελλάδα Κύπρος Ισραήλ, προστίθενται και οι ΗΠΑ δίνουν πολύ μεγάλη αξία στον ρόλο που θα παίξει η χώρα. Αυτό που εξασφαλίσαμε από τις ΗΠΑ είναι πολύ σημαντικά για την άμυνα της χώρας», είπε.