Καμμένος σε Τσίπρα: Μου πήρες το κεφάλι και το πήγες βόλτα στον Ερντογάν

-

Με επιθετικές διαθέσεις, όπως και όλε τις προηγούμενες ημέρες, ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο Πάνος Καμμένος, την ώρα που είναι πλέον θέμα χρόνου, όπως όλα δείχνουν, η διάλυση της ΚΟ του κόμματός του.

«Ελπίζω να μην αληθεύει ότι ο κ. πρωθυπουργός δεν θα παρευρεθεί στην συζήτηση» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, όμως εκείνη την ώρα έμπαινε στην αίθουσα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε τα σχέδια για φίμωση του κόμματός του, υπενθυμίζοντας παραλλήλως στον πρωθυπουργό ότι με την ψήφο και την πλάτη των ΑΝΕΛ βγήκε η χώρα από τα μνημόνια.

«Όπως βλέπετε, σήμερα μετά την ομιλία μου και μετά την διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου, αποφασίστηκε οι ΑΝΕΛ να μην έχουμε το δικαίωμα του λόγου, της συμμετοχής στις Επιτροπές, το δικαίωμα να υπάρχουμε ως ΚΟ», είπε ο Καμμένος αναφερόμενος στην γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής και στο παρασκήνιο με τις αναβολές της παραίτησης του Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε επίσης ότι το σχέδιο για την αποδόμησή του και την διάλυση του κόμματός του ξεκίνησε αμέσως μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ για να επιτεθεί για άλλη μία φορά προσωπικά στον πρωθυπουργό λέγοντας: Πήρατε και το κεφάλι μου και το πήγατε βόλτα στον Ερντογάν και γράφανε τα πρωτοσέλιδα ότι έφυγε το πρόβλημα από τη μέση.

Με αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Αδρέα Παπανδρέου, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ συνέχισε την επίθεσή του στον πρωθυπουργό κάνμοντας λόγο για «ευεργετηθέντες αχάριστους» και για Διευθυντήρια  που επέβαλαν την συμφωνία των Πρεσπών.

Σε μια προσωπική επίθεση στον Τσίπρα, χωρίς προηγούμενο, ο Πάνος Καμμένος δεν δίστασε να τον αποκαλέσει «ψυχρό εκτελεστή». «Η δική μας εκτέλεση δεν σημαίνει πολλά. Για σας απολύτως τίποτα., Δείξατε ότι είστε πολύ ψυχρός εκτελεστής. Αλλά η εκτέλεση της Μακεδονίας σημαίνει πολλά. Και δεν σας απειλώ. Σας λέω ότι τουλάχιστον θα έπρεπε να σέβεστε αρχές και ιδέες από την στιγμή που δεν σέβεστε ανθρώπινες σχέσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να παραθτηθεί από βουλευτής, λέγοντας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και στην Ολομέλεια: «Θα προτιμήσω να πάω σπίτι μου. Ίσως σας δώσω απόψε και την παραίτησή μου από βουλευτής».  Και απευθυνόμενος ειδικά στον πρωθυπουργό τόνισε: «Μπορεί να ακολουθήσω μετά από τέσσερα χρόνια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπερήφανος, τον δρόμο αυτών που αποστρατεύσατε. Να παώ σπίτι μου».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.