Κατέληξε από κορονοϊό ηλικιωμένη που είχε βγει αρνητική στο τεστ

-

Ακόμα ένας θάνατος από κορονοϊό καταγράφηκε στην Ελλάδα, καθώς κατέληξε 83χρονη γυναίκα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης. Οι νεκροί πλέον είναι 339.

Με την ηλικιωμένη είχε συμβεί και το παράδοξο, ενώ νοσούσε με συμπτώματα σε γηροκομείο και είχε διακομισθεί πριν από 20 μέρες στο νοσοκομείο, να βγει το τεστ της αρνητικό. Κατόπιν αυτού, την μετέφεραν εκ νέου στο γηροκομείο. Όμως τα συμπτώματα επέμειναν και την μετέφεραν λίγες μέρες μετά και πάλι στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Αυτή τη φορά το τεστ βγήκε θετικό.

Μάλιστα θετικό βγήκε και το τεστ της αποκλειστικής νοσοκόμας που την φρόντιζε.

Έχουν αναφερθεί πάντως και άλλα παρόμοια περιστατικά, δηλαδή το τεστ να βγαίνει αρνητικό ακόμα και σε νοσούντες. Δεν είναι ακόμα σαφές στους επιστήμονες όμως, αν σε αυτές τις περιπτώσεις  ο ιός ξεγελά το τεστ PCR ή αν κάτι δεν έγινε σωστά στη λήψη ή στην όλη διεργασία του αρχικού μοριακού ελέγχου. Εν προκειμένω εκτιμάται ότι επειδή η ηλικιωμένη διέμενε σε χώρο με πολλούς ευάλωτους (γηροκομείο) το τεστ θα έγινε σχολαστικά.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.