«Καθαρίσαμε» την Συρία από τους αντάρτες, λέει η Μόσχα

-
Τι σημαίνει η σιγή των όπλων στην Συρία

Σχεδόν 88.000 αντάρτες σκοτώθηκαν στη Συρία, από την ώρα που ξεκίνησε η ρωσική επέμβαση, πριν από τρία χρόνια, όπως δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

«Από την έναρξη της επιχείρησης, περισσότεροι από 87.500 αντάρτες εξαλείφθηκαν και 1.411 πόλεις και χωριά και περισσότερο από το 95% του συριακού εδάφους απελευθερώθηκαν» είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας ότι «η πλειονότητα των ανταρτών έχουν εκκαθαριστεί».

Την ίδια ώρα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανεβάζει συνολικά τον αριθμό των νεκρών στις 365.000 από την έναρξη του πολέμου πριν από επτά χρόνια.

Σημειώνεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις επενέβησαν στον πόλεμο της Συρίας τον Σεπτέμβριο του 2015 με αεροπορικά πλήγματα για την υποστήριξη του καθεστώτος του προέδρου Άσαντ. Κάναμε περισσότερες από 40.000 αεροπορικές επιδρομές εναντίον 120.000 στόχων «τρομοκρατών», είπε χαρακτηριστικά ο Σόιγκου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.