Κατρούγκαλος: 12 μίλια στην Κρήτη σήμερα!

-

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ (ο αρμόδιος να παρακολουθεί τα της κυβερνητικής εξωτερικής πολιτικής στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης)  ενημερώθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών για τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις με την Τουρκία.

Κατά την έξοδό του από την συνάντηση, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε:

«Δεν είναι η ώρα των λόγων, είναι η ώρα των έργων. Κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα και πρέπει να σταλεί ένα σαφές μήνυμα, μη ανοχής τετελεσμένων ή προκλήσεων. Είδατε τι συνέβη χθες με το αεροπλάνο που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών. Έθεσα εκ νέου το ζήτημα, σήμερα ο Πρωθυπουργός να διεκδικήσει και να πετύχει κυρώσεις. Στόχο που ο ίδιος είχε θέσει, στον εαυτό του, για το προηγούμενο Συμβούλιο.

»Παράλληλα έθεσα την ανάγκη να προχωρήσουμε άμεσα στην επέκταση των χωρικών υδάτων, νότια και ανατολικά της Κρήτης, προοπτικά νότια της Κάσου, Καρπάθου, Ρόδου και στο συγκρότημα του Καστελόριζου. Ξεκινώντας με τα αυτονόητα στις περιοχές αυτές, με το κλείσιμο των κόλπων και τις γραμμές βάσης. Τώρα είναι η ώρα της εθνικής προσπάθειας, η οποία πρέπει να γίνει στη βάση συγκεκριμένης στρατηγικής και όχι στο κενό στρατηγικής και την έλλειψη πυξίδας που είχαμε μέχρι τώρα».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.