Κέντρο Τεχνικής Νοημοσύνης δημιουργούν οι Κινέζοι

-

Η κινεζική εταιρία τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) Baidu αποφάσισε την δημιουργία ενός κέντρου ΑΙ αξιοποιώντας την τεχνολογία υπολογιστών (cloud) στην πόλη Μπαοντίνγκ που βρίσκεται στα βόρεια της Κίνας. Η ίδρυση του αναφερόμενου κέντρου εντάσσεται στις προσπάθειες της εταιρίας για την δημιουργία περισσότερων τεχνολογικά έξυπνων πόλεων.

Το κέντρο αυτό, ηλεκτρονικών υπολογιστών αναμένεται ότι θα καλύπτει τις ανάγκες των χρηστών υπολογιστών στην περιοχή Σιονγκάν, αλλά και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Κίνας, διαθέτοντας μία τεράστια βάση δεδομένων, αλλά και υπολογιστικές ταχύτητες υψηλών αποδόσεων, σύμφωνα με το μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας, που υπογράφτηκε μεταξύ της Baidu και της τοπικής διοίκησης της πόλης Μπαοντίνγκ, στην επαρχία Χεμπέι.

Πρόκειται για το δεύτερο κέντρο τεχνολογίας cloud που θα οργανώσει η Baidu, μετά το πρώτο υπερσύγχρονο κέντρο υπολογιστών στην πόλη Γιανγκουάν της επαρχίας Σανσί.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.