Κένυα: Αποκρούστηκε επίθεση των τζιχαντιστών

-
ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Ένοπλοι που θεωρείται ότι είναι μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Σεμπάμπ επιτέθηκαν σε κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας στο ανατολικό τμήμα της Κένυας και τρεις από αυτούς σκοτώθηκαν, ανακοίνωσαν οι κενυατικές. Η επίθεση απωθήθηκε και δεν υπήρξαν θύματα στις τάξεις της κενυατικής αστυνομίας κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η οποία έγινε στη Φάφι, στην περιοχή Γκαρίσα, κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία. Τα σώματα ασφαλείας της Κένυας διεξάγουν επιχείρηση για να εντοπίσουν τους υπόλοιπους δράστες, σύμφωνα με τις αρχές.

Η Σεμπάμπ, σομαλική ένοπλη οργάνωση που έχει ενταχθεί στο δίκτυο της Αλ Κάιντα, εξαπολύει συχνά αιματηρές επιθέσεις στην Κένυα. Μια από τις χειρότερες ήταν αυτή που είχε διαπραχθεί στο 2013 στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ του Ναϊρόμπι, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 67 άνθρωποι. Νωρίτερα φέτος, η οργάνωση διέπραξε μια επίθεση εναντίον πολυτελούς ξενοδοχείου στο Ναϊρόμπι, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι.

Η πιο πολύνεκρη επίθεση της Σεμπάμπ στην Κένυα όμως ήταν εκείνη που είχε διαπραχθεί το 2015 εναντίον ενός πανεπιστημίου, όταν είχαν σκοτωθεί 148 άνθρωποι, κυρίως φοιτητές. Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ υποστηρίζουν τον σομαλικό στρατό και τη αποστολή της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία (AMISOM) διεξάγοντας συχνές αεροπορικές επιδρομές εναντίον βάσεων των ισλαμιστών της Σεμπάμπ, αλλά και μιας φράξιας της που έχει αποσχιστεί και ορκιστεί πίστη στη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Η Κένυα συνεισφέρει στρατιωτικούς και αστυνομικούς στην AMISOM.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.