Κι όμως ο κορονοϊός θα σκοτώσει 10.000 παιδιά -απλά δεν θα είναι Ευρωπαιόπουλα

-

Ακόμα και 10.000 περισσότερα παιδιά ενδέχεται να πεθαίνουν κάθε μήνα από υποσιτισμό ως αποτέλεσμα του αντίκτυπου της πανδημίας της Covid-19, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο δρ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, μιλώντας σε διάσκεψη του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ, δήλωσε πως περιμένει ότι τα παιδιά που υποφέρουν από υποσιτισμό θα αυξηθούν κατά 14% ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Αυτό ισοδυναμεί με 6,7 εκατομμύρια περισσότερα υποσιτισμένα παιδιά, κυρίως στην υποσαχάρεια Αφρική και τη νότια Ασία.

«Η πανδημία έχει προκαλέσει σοβαρές διαταραχές σε ουσιαστικές υπηρεσίες, στον εμβολιασμό, στις βρεφονηπιακές υπηρεσίες, στην παιδική διατροφή και στον οικογενειακό προγραμματισμό», δήλωσε. «Δεν μπορούμε να δεχθούμε έναν κόσμο όπου οι πλούσιοι έχουν πρόσβαση σε υγιεινή διατροφή ενώ οι φτωχοί πεθαίνουν από πείνα ή από ασθένειες που οι πλούσιες χώρες αντιμετωπίζουν με ένα απλό εμβόλιο», υπογράμμισε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.