Κίνα: Η Κεντρική Τράπεζα "ασφαλίζει" το γουάν

-

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ουσιαστικά έχει τεθεί εκτός των κανονικών πλαισίων παρεμβάσεων του ξένου συναλλάγματος και η τιμή συναλλαγής του γιουάν δεν αποτελεί πλέον μία σημαντική πηγή ανησυχίας για τον καθορισμό της νομισματικής πολιτικής, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της Γι Γκανγκ.

Η Κίνα δεν πρόκειται επ’ ουδενί να χρησιμοποιήσει τις συναλλαγματικές ισοτιμίες για να προσδώσει ώθηση τις εξαγωγές της, ούτε και ως εργαλείο στις διάφορες εμπορικές διενέξεις, τόνισε ο κυβερνήτης της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας (PBOC) σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Κοινοβουλίου (Λαϊκή Εθνοσυνέλευση).

Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης πως η Κίνα θα διατηρήσει σχετικώς σταθερό το γιουάν και εξίσου χωρίς διακυμάνσεις θα πραγματοποιήσει οικονομικά ανοίγματα σύμφωνα με το δικό της χρονοδιάγραμμα και τις μεταρρυθμιστικές της ανάγκες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.