Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στην Υπηρεσία των πυρόπληκτων

-

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στις περιοχές της Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, η Ελληνική Αστυνομία διαθέτει Κινητές Αστυνομικές Μονάδες για τη διεκπεραίωση καθημερινών θεμάτων διοικητικής φύσης, πέρα από τις περιπολίες τάξης, ασφάλειας και τροχαίας που ήδη δραστηριοποιούνται σε αυτά τα σημεία.

Ειδικότερα, διατίθενται δύο στελεχωμένα οχήματα τύπου βαν, τα οποία θα λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο ως Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ.). Το ένα από αυτά θα είναι στον Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου και το δεύτερο στον Δήμο Μεγαρέων.

Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ εκδόθηκαν οδηγίες προς τις αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες, ώστε να συνδράμουν με υπηρεσιακά οχήματα ανήμπορους πολίτες για τη μετάβασή τους στις αρμόδιες Αρχές έκδοσης ταυτότητας.  Σε περιπτώσεις ατόμων που νοσηλεύονται σε δημόσια ή ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα ή για οποιονδήποτε άλλον λόγο αδυνατούν να μεταβούν στις αρμόδιες Αρχές έκδοσης, λόγω ασθένειας ή κινητικών προβλημάτων, θα μεταβαίνει στον τόπο κατοικίας ή νοσηλείας τους αρμόδιος υπάλληλος για την παραλαβή των απαιτούμενων δικαιολογητικών και τη διεκπεραίωση της διαδικασίας.

Οι πολίτες των πληγέντων από τις πυρκαγιές περιοχών της Ανατολικής Αττικής, μπορούν να απευθύνονται:

  • Στο Αστυνομικό Τμήμα Μαραθώνα, τηλ: 22940-69400
  • Στο Τμήμα Ασφαλείας Μαραθώνα, τηλ: 22940-69406 και 22940 - 66211
  • Στο Αστυνομικό Τμήμα Πικερμίου - Ραφήνας, τηλ: 22940- 29410 και Στο Τμήμα Ασφαλείας Πικερμίου - Ραφήνας, τηλ: 22940-29415
  • Και των πληγέντων περιοχών της Δυτικής Αττικής:
  • Στο Αστυνομικό Τμήμα Μεγαρέων, τηλ: 22960-22100
  • Στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγαρέων, τηλ: 22960-28878 και 22960 - 28001.

Η ΕΛ.ΑΣ σημειώνει, επίσης, ότι η έκδοση - αντικατάσταση των δελτίων αστυνομικής ταυτότητας (κατεστραμμένων ή απολεσθέντων) πραγματοποιείται ατελώς, χωρίς καταβολή παραβόλου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.