ΚΚΕ: Συστατική επιστολή για τα Σκόπια η συμφωνία – Παραμένει ο αλυτρωτισμός

-

Σκοπός της κυβέρνησης είναι να δώσει συστατική επιστολή για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, και «γι αυτό τα κάνει όλα άρον – άρον», επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι η συμφωνία με την πΓΔΜ, περιέχει το σπέρμα του αλυτρωτισμού, αφού γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση ως εθνικότητα και ως γλώσσα η «μακεδονική».

Μιλώντας στην συνεδρίαση για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην αρχή της ομιλίας του στην Συμφωνία, τονίζοντας ότι από χθες το ΚΚΕ την χαρακτήρισε «συστατική επιστολή» για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Διευκρίνισε επίσης ότι «το «άρον άρον» αφορά τον Ιούνιο, διότι θα μπορούσε να πάει στις Πρέσπες και τον Αύγουστο. Οι πρώτοι, άλλωστε που έσπευσαν να χαιρετίσουν την συμφωνία πριν καν ενημερωθούμε όλοι εμείς εδώ - γιατί δεν έχουμε την Συμφωνία στα χέρια μας - για την ίδια την Συμφωνία και τις λεπτομέρειές της, ήταν το State Department, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ».

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.