Ρήγμα; Kοινό μέτωπο κατά των ΗΠΑ στους G7

-
Η Γερμανία βάζει πάγο σε Μακρόν και... Ελλάδα

Οι ηγέτες της Γαλλίας και του Καναδά, Εμανουέλ Μακρόν και Τζάστιν Τριντό, συμφώνησαν ότι δεν είναι έτοιμοι να δεχθούν τα πάντα για να υπάρξει κοινή ανακοίνωση με τις ΗΠΑ μετά το πέρας της συνόδου της G7 και εξετάζουν εναλλακτικά σενάρια.

«Το ερώτημα είναι μέχρι πού θα δεχθούμε τυχόν τροποποιήσεις για να έχουμε κοινή ανακοίνωση. Για παράδειγμα, δεν είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε κοινή ανακοίνωση που δεν θα αναφέρει τη Συμφωνία του Παρισιού», ανέφερε η γαλλική προεδρία.

Καθώς οι ΗΠΑ έχουν αποσυρθεί από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, μια τέτοια απαίτηση καθιστά το κοινό ανακοινωθέν των χωρών της G7 σχεδόν αδύνατο.

«Δεν θα δεχθούν ποτέ μια ανακοίνωση» που θα καταδικάζει τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα ή που θα αναφέρει ότι «είναι άκυρη ή ότι το Ιράν δεν σέβεται τις υποχρεώσεις του», ανέφερε η γαλλική προεδρία σχετικά με το Ιράν.

Οι έξι χώρες της G7 έχουν σχηματίσει κοινό μέτωπο απέναντι στην Ουάσινγκτον, αναφέρει το Παρίσι. «Δεν υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των έξι υπάρχει πραγματική ενότητα, ακόμη και με την Ιαπωνία. Δεν είμαστε εδώ για να πείσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ να αλλάξει απόψεις, καθώς γνωρίζουμε ότι θέλει να εφαρμόσει όσα είχε εξαγγείλει προεκλογικά», καταλήγει το Παρίσι.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.