Κόντρα Αναστασιάδη - Νεοφύτου για Κυπριακό;

-
101
Χωρίς πυξίδα σε ναρκοπέδιο πορεύεται η Κύπρος, Ανδρέας Θεοφάνους

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει στον πρόεδρο Αναστασιάδη και τους στενούς συνεργάτες του στο προεδρικό οι τελευταίες δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, για το Κυπριακό, μετά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ, περί «παραθύρου που κλείνει» και για «εθνικό τσουνάμι».

Εξάλλου και η δήλωση σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» Κύπρου, στην οποία υποστήριξε πως «ρίχνουμε σταδιακά τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία στον κάλαθο των αχρήστων» προκάλεσε την ενόχληση του προεδρικού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε δηλώσει ότι «έχω κουραστεί τις τελευταίες μέρες να ακούω εκτιμήσεις, να ακούω για 'τσουνάμια', να ακούω πολλά». Τη δήλωση του Προέδρου δεν άφησε αναπάντητη ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ο οποίος σχολίασε στο twitter: «Μαζί μάς κατηγορούσαν για κινδυνολόγους για δεκαετίες @AnastasiadesCY. Απλά, γιατί εκφράζαμε την ειλικρινή αγωνία μας για τον τόπο μας. Και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για επανένωση της Κύπρου».

Μέσα σε αυτό το κλίμα θα συνεδριάσει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο για την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «απέναντι στην κατάσταση που επικρατεί στο Κυπριακό με τη στάση της Τουρκίας θα πρέπει να συνεργαστούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτό περιμένει σήμερα».

Στο μεταξύ ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, φαίνεται να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη τις επόμενες ημέρες.