Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών

-

Στις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα ότι η ΝΔ απέσυρε κρυφά βουλευτές της από την ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση για να μην ψηφιστεί η ερμηνευτική διάταξη του άρθρου 86 (νόμος περί ευθύνης υπουργών) απάντησαν  κύκλοι της Πειραιώς. Οι ίδιοι κύκλοι κατήγγειλαν μάλιστα τον πρωθυπουργό ότι λέει συνειδητά ψέματα.

Η ερμηνευτική διάταξη αφοτούσε την αναδρομική ισχύ ελέγχου της δωροδοκίας και, σύμφωνα με την ΝΔ, πρόκειται για μια ανούσια πρόταση, αφού όπως υποστηρίζουν κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «είναι νομικά αδύνατον να αποκτήσει αναδρομική ισχύ οποιαδήποτε ποινική διάταξη, ακόμη και μέσω του Συντάγματος»

«Αυτό το ξέρουν ακόμη και οι πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής οι οποίοι γνωρίζουν ότι πρόνοιες που αφορούν ποινικά αδικήματα αφορούν μόνον μελλοντικές και όχι παρελθούσες πράξεις» αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, τονίζοντας ότι «ακόμη και αν περνούσε η πρόταση δεν θα μπορούσε να σταθεί ποτέ σε οποιοδήποτε δικαστήριο, ούτε ελληνικό ούτε πόσο μάλλον ευρωπαϊκό».

Η ΝΔ κατηγορεί παραλλήλως τον  ΣΥΡΙΖΑ ότι έφερε την πρόταση «μόνον για επικοινωνιακούς λόγους» και τον πρωθυπουργό ότι «είπε σήμερα για μια ακόμη φορά εν γνώσει του ψέματα χωρίς βέβαια να τον ενδιαφέρει ότι ευτελίζει τη συζήτηση για μια κορυφαία διαδικασία, όπως είναι η Συνταγματική αναθεώρηση».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.