Κοτζιάς - ΠΓΔΜ: Δεν δώσαμε τίποτα για να πάρουμε ανταλλάγματα

-
Ο Κοτζιάς συστήνει στη Λευκωσία άσκηση πιέσεων στη Βρετανία, Κώστας Βενιζέλος

"Δεν δώσαμε τίποτα για να πάρουμε ανταλλάγματα, κάναμε την καλύτερη συμφωνία για τη χώρα, η πλειοψηφία του κόσμου καταλαβαίνει ότι λύσαμε ένα πρόβλημα με τα Σκόπια», είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς για την συμφωνία με ΠΓΔΜ.

"Μία μερίδα του κόσμου έχει μπερδευτεί ως προς την Ιστορία της αρχαίας Ελλάδας, με τη γεωγραφία της Μακεδονίας, αλλά για πρώτη φορά η συμφωνία Ελλάδας- Σκοπίων διαχωρίζει οριστικά και αμετάκλητα τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό», είπε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συμφωνία θα περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο.

«Τον μεγάλο κίνδυνο και το ρίσκο το παίρνουν τα Σκόπια διότι μας εμπιστεύονται», είπε και υποστήριξε πως η πορεία των Σκοπιανών θα ανακοπεί αν δεν εκπληρώσουν αυτοί τις προϋποθέσεις. Αν η συνταγματική αναθεώρηση δεν περάσει τελειώνει η ιστορία», είπε.

«Η συμφωνία λαμβάνει υπόψη τα δικά μας και τα δικά τους συμφέροντα, στην Ελλάδα «έχουμε υποτιμήσει ότι αυτή η χώρα αλλάζει το όνομά της», είπε και υποστήριξε ότι δεν συντρέχει λόγος δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

«Θέλαμε να πάρουμε ένα όνομα και erga omnes πραγματικό για όλες τις χρήσεις που θα οδηγήσει σε συνταγματική αλλαγή και θα κόβει ριζικά και δεσμευτικά τον αλυτρωτισμό στην πΓΔΜ",δήλωσε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.