Κόβει χρήμα προς τους Παλαιστίνιους το Ισραήλ λόγω της Ορί

-
284

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ διεμήνυσε ότι σκοπεύει να μειώσει το ποσό το οποίο μεταφέρουν οι ισραηλινές αρχές στην Παλαιστινιακή Αρχή αφού το εισπράξουν για λογαριασμό τους, τρεις ημέρες μετά τον φόνο μιας νεαρής Ισραηλινής από Παλαιστίνιο κοντά στην Ιερουσαλήμ.

Το πτώμα της 19χρονης Ορί Ανσμπάχερ βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε προάστιο της Ιερουσαλήμ, στα όρια της Δυτικής Όχθης. Οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας ανακοίνωσαν το Σάββατο τη σύλληψη του Αραφάτ Ιρφαΐγια, Παλαιστίνιου από τη Χεβρόνα της Δυτικής Όχθης, ως υπεύθυνο για τον φόνο.

Σε ανακοίνωσή της η Σιν Μπετ υποστήριξε ότι ο Παλαιστίνιος ομολόγησε ότι τα «κίνητρα» του ήταν εθνικιστικά». Αντιδρώντας στον φόνο, που συγκλόνισε την κοινή γνώμη στο Ισραήλ, ο Νετανιάχου ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μειώσει από σήμερα τα κεφάλαια που παραδίδονται από τις ισραηλινές αρχές στους Παλαιστίνιους, κατ’ εφαρμογή ενός νόμου που εγκρίθηκε από την Κνέσετ, την ισραηλινή Βουλή, τον Ιούλιο του 2018.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.