Κόντρα ΝΔ με Καμμένο για "σλαβομακεδονική" ιθαγένεια

-

«Η ΝΔ δεν δέχεται μαθήματα πατριωτισμού» σχολίασε μετά την ομιλία του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Την αντίδραση του κ. Κουμουτσάκου προκάλεσε η επίκληση, εκ μέρους του κ. Καμμένου, επίκαιρης επερώτησης που είχε καταθέσει η ΝΔ το 2017 με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί ποια θέση είχε η κυβέρνηση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και από την οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η ΝΔ αναγνώριζε σλαβομακεδονική ιθαγένεια.

«Ο κ. Καμμένος επιδόθηκε για ακόμη μια φορά στο γνωστό του σπορ. Ψεύδεται, παραποιεί, παραμορφώνει, διαμορφώνοντας ψευδείς εντυπώσεις», είπε ο Γιώργος Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «Η επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ προς τον υπουργό Εξωτερικών το 2017, είχε μόνο σκοπό, όπως καταγράφεται, να διαπιστώσει ποια ήταν η θέση της κυβέρνησης στο ζήτημα της ονομασίας. Αυτό ζητούσε να μάθει και ο ελληνικός λαός.

"Η ερώτηση καλούσε επί λέξη τον κ. Κοτζιά να απαντήσει "ποια είναι τελικά η θέση της χώρας αναφορικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ; εκείνη που αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ, του οποίου προΐσταται ο κ. Κοτζιάς ή αυτά που δηλώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας;". Αυτή ήταν η ερώτηση. Στην ερώτηση αυτή ουδέποτε πήραμε απάντηση. Στο περιθώριο ενός Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, είχαμε ατύπως μια απάντηση από τον κ. Κοτζιά.

"Του είπα τότε "Νίκο, δεν έχεις απαντήσει στην ερώτηση και αυτό είναι αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά". Η απάντηση ήταν "δεν πρόκειται να το κάνω διότι θέλεις να με βάλεις να εκθέσω τον Καμμένο"».

Για όσα είπε ο κ. Καμμένος περί αναγνώρισης Σλαβομακεδόνων από τη ΝΔ, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ είπε: «Δεν διάβασε σκοπίμως ο κ. Καμμένος αυτό που η ερώτηση έγραφε. Ότι σύμφωνα με την τελευταία επίσημη απογραφή των Σκοπίων, το 64% του γενικού πληθυσμού είναι Σλαβομακεδόνες. Αυτό έλεγε η επίσημη απογραφή των Σκοπίων. Ακόμα και οι Σκοπιανοί τους λένε Σλαβομακεδόνες, η ελληνική κυβέρνηση τους λέει Μακεδόνες».

Η απάντηση των ΑΝΕΛ

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παρέθεσαν τα "αδιάσειστα", όπως υπογραμμίζουν, στοιχεία, όπως κατατέθηκαν στο ελληνικό Κοινοβούλιο από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο σχετικά με τη στάση της Νέας Δημοκρατίας για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός.

"Πειστήριο πρώτο: επερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που αποδεικνύει περίτρανα ότι οι ίδιοι είναι υποστηρικτές της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, αλλά και την παραδοχή τους περί ύπαρξης «Σλαβομακεδόνων»!

Πειστήριο δεύτερο: η απαντητική επιστολή του Πάνου Καμμένου προς τον τότε υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, όταν ζήτησε να ενημερωθεί από όλα τα κόμματα για τη θέση τους στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων" σημειώνει η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ.

"Τα δύο κείμενα αποτυπώνουν την αλήθεια, η οποία με έναν εξόχως αποκαλυπτικό τρόπο αναδεικνύει την υποκριτική στάση της Νέας Δημοκρατίας του Κ. Μητσοτάκη και ταυτόχρονα την πάγια και ανυποχώρητη στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Πάνου Καμμένου στην υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας για τη Μακεδονία" τονίζουν οι ΑΝΕΛ.

Ζητούν δε από τη ΝΔ "να δημοσιοποιήσει την αντίστοιχη απαντητική της επιστολή προς τον Νίκο Κοτζιά, όπως της ζητήθηκε κατά την ίδια χρονική περίοδο για να έχει ο ελληνικός λαός τη δυνατότητα να γνωρίζει αυτό που με τόση προσπάθεια παραπλάνησης επιχειρούν να κρύψουν".

"Ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συνεχίζουμε περισσότερο αποφασισμένοι δίπλα στον ελληνικό λαό να υπερασπιζόμαστε την αλήθεια, τη Μακεδονία, την προοπτική της Ελλάδας και του έθνους μας στο μέλλον" καταλήγουν οι ΑΝΕΛ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.