Κουράστηκε ο Ζελένσκι από το "σκάνδαλο" με τον Τραμπ

-
244

Το "σκάνδαλο" αναφορικά με τις πιέσεις εις βάρος του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι από τον Ντοναλντ Τραμπ, προκάλεσε την δυσφορία του πρώτου, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά, «κουρασμένος». Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει επηρεάσει τις σχέσεις ΗΠΑ-Ουκρανίας και έχει δρομολογήσει διαδικασίες, για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου.

Ερωτηθείς εάν είναι έτοιμος να ξεκινήσει, ύστερα από αίτημα του Τραμπ, έρευνα σε βάρος του ουκρανικού ομίλου Burisma που συνδέεται με τον πολιτικό αντίπαλο του Τραμπ, τον Τζο Μπάιντεν, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε: «Όλος ο κόσμος στην Ουκρανία έχει κουραστεί τόσο από την Burisma».

«Έχουμε τη χώρα μας, έχουμε την ανεξαρτησία μας, έχουμε τα δικά μας προβλήματα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο με τον Τσέχο πρωθυπουργό Αντρέι Μπάμπις.

Οι σχέσεις μεταξύ του Ζελένσκι, που βρίσκεται στην προεδρία από τον Μάιο, και του Λευκού Οίκου είναι στο επίκεντρο μια πολιτικής θύελλας που συνταράσσει τις ΗΠΑ και έχει ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια διαδικασία για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.