Κούρδοι αντάρτες συνεχίζουν να κτυπούν τους μισθοφόρους της Αγκυρας

-

Στις 15 Μαρτίου, οι Απελευθερωτικές Δυνάμεις της Αφρίν (ALF) δημοσίευσαν βίντεο από πρόσφατη επίθεση μαχητών της εναντίον θέσης μισθοφόρων της Τουρκίας στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Αφρίν στο βόρειο Χαλέπι

Το βίντεο δείχνει ότι οι μαχητές της κουρδικής ομάδας κατακλύζουν τη θέση, η οποία βρίσκεται στην πόλη Μπεράντε στην περιοχή Σεράγουα. Οι μαχητές φαίνονται να πυροβολούν και να σκοτώνουν πολλούς φιλότουρκους αντάρτες από μια κοντινή απόσταση αφού διεισδύσουν στη θέση.

Η επίθεση είναι ένα παράδειγμα της εξαιρετικής τακτικής του αντάρτικου πολέμου της ALF. Αναδεικνύει επίσης την κακή εκπαίδευση και το χαμηλό ηθικό των πληρεξουσίων της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, που φαίνεται να είναι ανίκανοι να απωθήσουν ακόμη και μια επίθεση μικρής κλίμακας.

Δείτε το βίντεο:

https://southfront.org/wp-content/uploads/2020/03/video_2020-03-15_16-29-54.mp4?_=1

Η ALF ξεκινά τις περισσότερες από τις επιθέσεις της από περιοχή νότια της Αφρίν που ελέγχεται από κοινού από τον Συριακό Στρατό (SAA) και τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG). Και οι δύο πλευρές φαίνεται να υποστηρίζουν την ομάδα. Ωστόσο, η έκταση της υποστήριξής τους είναι ακόμη ασαφής.

Τους τελευταίους μήνες παρατηρήθηκε αύξηση των επιθέσεων της ALF στις τουρκικές δυνάμεις στο βόρειο Χαλέπι. Ωστόσο, ο τουρκικός στρατός και οι μισθοφόροί του δεν έχουν ακόμη λάβει σοβαρά μέτρα για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη απειλή της κουρδικής ομάδας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.