Κροατία: «Δεν θα γίνουμε hot spot για μετανάστες»

-
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ,

«Δεν θα γίνουμε hot spot για μετανάστες», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας, Ντάβορ Μποζίνοβιτς, διαβεβαιώνοντας πως γίνεται ό,τι είναι δυνατόν προς αυτήν την κατεύθυνση. Όπως μεταδίδει το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina, ο Κροάτης υπουργός τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό Nova Tv ότι η χώρα του δεν θα γίνει «hot spot για μετανάστες, καθώς η κροατική συνοριακή αστυνομία δεν επιτρέπει την παράτυπη μετανάστευση».

Σημείωσε, δε, ότι η Κροατία είναι μία ανοιχτή χώρα και δεν έστησε συρματόπλεκτους φράχτες, «όπως ορισμένοι από τους γείτονές μας», ενώ πρόσθεσε πως αυτήν τη στιγμή υπάρχουν περίπου 400 αιτήσεις για άσυλο. Ο κ. Μποζίνοβιτς ανέφερε, ακόμη, πως το υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει κάθε καταγγελία σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά αστυνομικών προς μετανάστες, επισημαίνοντας πως «κανείς δεν έχει παρατηρήσει κάποια βία».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.